fredag 16 mars 2012

Storhetsvansinne, kokain och lässvårigheter

Moderaterna har stormöte i Örebro i helgen. Därför blir det givetvis fokus på M ett par dagar nu och det kan ju vara uppfriskande. Dock slås jag av en sak när jag läser referat, analyser och hör på uttalanden från mötet; Moderaterna har antingen knarkat kokain eller så kan dom inte läsa.

Hur har jag då landat i detta? Det är ganska enkel matematik om jag ska vara ärlig. Moderata kommunalrådet här i Helsingborg, Anna Jähnke, förtydligar:


Jähnke har inte kläckt ur sig detta själv utan det är, får man veta om man följer Alliansfritt Sverige på Twitter, partisekreteraren Sofia Arkelsten som har sagt dom bevingade orden. M anser alltså, i grandiost storhetsvansinne, att dom är det enda alternativet i svensk politik som finansierar sin budget. Graden av storhetsvansinne i detta uttalande gör att jag landar i den första misstanken om kokainanvändande. Förklaringen får ni av Wikipedias beskrivning av kokains effekter: "Den önskade effekten är ökat självförtroende och pigghet." Det krävs nämligen ett ruskigt gott självförtroende, som knappast kan komma från verkliga upplevelser, för att påstå att Moderaterna är det enda alternativet som finansierar sin budget.

Fast eftersom jag inte vill drista mig till att påstå att hela den moderata partistyrelsen går på koks så landar jag nog ändå i att dom inte kan (alternativt inte vill) läsa. Det räcker nämligen att gå in på t ex Socialdemokraternas hemsida och läsa budgetalternativet från i höstas för att se att Arkelstens uttalande inte stämmer. Om Arkelsten hade kunnat (eller velat) läsa hade hon snabbt fått klarhet i sina felaktigheter.

Detta faktum, att moderata företrädare inte kan (eller vill) läsa, förstärks också när man tittar runt på diverse framstående moderatbloggar. Där påstås nämligen att inga alternativ har presenterats när det gäller satsningar på jobb från S sida. Men återigen, läser man i S alternativ från i höstas får man gott om konkreta förslag på åtgärder. Samma sak gäller om man läser lite dagstidningar och ser att S i kommun efter kommun kommer med innovativa lösningar på hur man kan få ungdomar i jobb ( med schysta villkor).

Det är också lustigt att så "många" uttalar sig om att S inte har något tydligt alternativ. Det är mumbojumbo och rappakalja. Vad det handlar om är en direkt ovilja att se alternativet. Det är alltså betydligt mer smakfullt, om än felaktigt, när t ex M går ut och (försöker) förklara varför t ex S förslag om riktade åtgärder mot ungdomsarbetslöshet, istället för generella, skulle vara sämre. Trovärdigheten skulle öka och man skulle slippa tro att ledande företrädare för partiet har stoppat i sig både det ena och det andra för att svamla på den nivån som dom just nu gör.

*****


Läs mer på Socialdemokraterna

1 kommentar:

 1. Moderaterna lider även av hallucinationer - när man säger att Sverige är på rätt väg!

  Man säger att jobbskatteavdragen gett låginkomsttagare och barnfamiljer mest pengar - men det är räknat i procent och inte i reella kronor.
  Jobbskatteavdragen har hittills kostat över 130 miljarder kr. Den tiondel av svenska befolkningen som har högst lön har fått 64% av hela kakan. Så 10% har fått 64% ! ! !

  Samtidigt ökar barnfattigdomen i Sverige sen Moderaterna börjat regera - man skyller på finanskrisen! Barnfattigdomen ligger på 13% idag dvs en kvarts miljon barn har inte mat på bordet i slutet av månaden.

  Vi har bland den högsta ungdomsarbetslösheten i EU på 25%.

  Fram till 2014 kommer 85.000 sjuka att ha sparkats ut från sjukfösäkringen.

  Fas3 med löner i soc.bidragsnivå - har idag mer anställda än hela VOLVO-koncernen.

  Utanförskapet slår nya rekordnivåer.

  Och Moderaterna har mage att kalla sitt konvent "Sverige på rätt väg"

  SvaraRadera