onsdag 21 mars 2012

(S)karpa förslag och borgerliga illusioner

Allt som oftast hör man att "S har inte presenterat någon politik" och att det är därför som Löfveneffekten är så stark. Löfven påstås slira på budskapet. Juholt anklagades för samma sak fast tvärtom. Där Löfven anklagas för att tiga fick Juholt skit för att han uttalade mål och visioner utan medel att nå dit. Mycket av detta är politiskt grundade uttalanden av S politiska motståndare. En del är nyhetsmedias stora frustration över att inte få exakta skattesatser som dom kan trycka krigsrubriker kring. Det som är anmärkningsvärt är egentligen hur fel såväl politiska antagonister som media har. S har presenterat gott om skarpa politiska svar. Det handlar bara om viljan att ta dom till sig.

T ex skriver Expressen idag att "Så vill S satsa bort ungdomsarbetslöshet". Det framställs i artikeln som att det är något nytt som Stefan Löfven presenterade på TCO:s seminarium. Men vad Stefan Löfven gör är att han säger precis samma sak som Juholt gjorde. Nämligen det som stod i S budget från i höstas. Det var en budget som var sprängfylld med förslag på förändringar som kommer bygga Sverige starkt och ta landet in i framtiden. Problemet har inte varit politiken eller brist på den. Problemet har varit kommunikationen och viljan att se alternativet.

Intressant i sammanhanget är också att verkligheten har kommit ifatt regeringens retorik. Företagen som borgarna säger sig vilja underlätta för har inte märkt någon större skillnad sen alliansregeringen tog över och då har dom ändå sprudlat av tankar. Tankar som visat sig vara illusioner och inget annat. Snacka om att sakna skarpa förslag.

*****

Bloggat: Peter J om gangsterstadsdelen Östermalm. Region Skånes sossar om borgerliga nedskärningar in absurdum.

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar