måndag 12 mars 2012

Lättad och lugnad av Magdalena Anderssons framträdande

Att skriva om Magdalena Anderssons insats i Agenda igår känns nästan meningslöst. Inte för att det inte finns massa att säga om det hela utan för att saken redan är tämligen sönderbloggad. Dock vill jag ändå ge mina reflektioner på det hela.
Magdalena sa egentligen inget nytt överhuvudtaget. Hon följde den inslagna vägen från höstens budgetmotion. Detta är glädjande. Vi hade som bekant 35 procent i opinionen när budgetmotionen var på G. Politiken var alltså rätt redan då. Därutöver gav Magdalena en signal om att en förmögenhetsskatt kan införas bara den är rätt konstruerad. Detta var också mycket positivt. Myterna om att fastighets- arvs- och förmögenhetsskatter inte fungerar är just bara myter. Att höra en välrenommerad ekonom sitta i nationell TV och säga detta kändes uppfriskande.

Jag ska vara ärlig och säga att jag var lite orolig. Inte för att jag inte tror Magdalena skulle klara av att hantera Mats Knutsson utan för att det skulle dra in en våg av kanslihushögerns retorik i Agendastudion. Det vore ett historiskt misstag om S nu började föra den ekonomiska politiken mot höger. Det är högerpolitik som har fört landet dit det är idag och lösningen på dagens problem kan därför aldrig vara mer högerpolitik. Där har Magdalena en uppgift att lösa och jag hoppas inte att gårdagens framträdande var en dimridå för att lugna gräsrötterna i partiet. Vi får se var utvecklingen bär hän i vårmotionen. Då får vi också svaret på vilken väg Magdalena vill vandra.

*****Läs mer på Socialdemokraterna

2 kommentarer:

  1. En invändning, som inte har med den förda politiken att göra: Någon borde tipsa Magdalena A om ett besök hos talpedagog. Hon låter som en kornknarr, talar långt ner i halsen på ett sätt som gör ont i mina öron. Jag har svårt att lyssna till budskapet när rösten är så ansträngd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja hon lät lite förkyld eller så var hon bara nervös.

      Radera