tisdag 20 mars 2012

Är det en höna av en fjäder?

Försöker Expressen göra en höna av en fjäder eller har den svenska regeringen fingrarna djupare i den saudiska syltburken än vad dom vill kännas vid. Mitt förtroende för Expressen är inte det största men det är det å andra sidan inte för regeringen heller så man får väl vänta och se vad som kommer fram. Att regeringen har problem just nu med sin relation med Saudiarabien är dock klart.

Nu i vår kommer Reinfeldt möblera om i regeringen. Att Sten Tolgfors och Ewa Björling sitter löst torde inte vara någon överdrift. Att moderaterna tycker det är jobbigt just nu är inte heller det någon sensation. Björling är väldigt tydlig med att alla regeringspartier var med på beslutet om att hjälpa saudierna att bygga upp övervakningssystem. Marken skakar redan betänkligt under allianssamarbetet och mer smolk i samarbetsbägaren hade knappast underlättat projektet. Det ska bli intressant att höra vad Jan Björklund, som haft en mycket hög svansföring so far i saudivapenfrågan, har att säga om just det här avtalet. Som liberal bör han väl rimligtvis inte tycka att det är ok att sälja övervakningssystem som kan användas för att övervaka "folkflöden" till en diktatur.

Schlingmanns prat i Agenda i söndags om att borgarna är det enda sammanhållna regeringsalternativet börjar bli lite skrattretande. Alliansen visar med all tydlighet att man inte behöver vara överens med varandra för att sitta i en regering. Nu får man väl avvakta dagen och se om det blir något av Expressens lilla story.

*****

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar