lördag 25 februari 2012

Var är din politik Reinfeldt?

Regeringen är visionslös. Kring detta påstående råder allt större enighet. Endast Moderaterna själva och deras stödhjul i regeringen verkar tro något annat. Raden av kritiker av regeringens passiva politik består inte längre bara av S-märkta kutlurpersonligheter eller arga norrländska krönikörer. Andra som nu stämmer upp i klagosången är bland annat Stefan Fölster och Expressens ledarsidor. Tidigare har såväl Sydsvenskans som Svenska Dagbladets ledarsida varit kritiska. Någonting måste hända med regeringens politik för som det är nu duger det inte för någon.

Exakt vad det är som kritikerna inte är nöjda med skiljer sig givetvis åt. Men det som är slående är ändå att allt fler opinionsbildare vänder sig mot nedmonteringen av trygghetssystemen. Att sen några har synpunkter på detta samtidigt som man vill se ytterligare skattesänkningar är logiskt rent ideologiskt. Hur dom ska finansiera önskan om en stark välfärd med låga skatter lämnas därhän. Som opinionsbildare kan man ju tycka lite som man vill. Något ansvar för vad man tycker utkrävs sällan.

Vad som också efterfrågas är tydliga reformer innehållande konkreta förslag. Här gapar regeringens politik oroväckande tom. När det skrivs debattartiklar från M så innehåller dom i princip inget mer än gnäll på sossarna, tjat om (en havererade) arbetslinje och ännu mera tjat om skattesänkningar. Typexemplet är Anna Kinberg-Batra och Peter Danielssons artikel i HD igår. Skattesänkningar, sosseförakt och arbetslinjetjafs. Nada nada och nada helt enkelt.

Egentligen är det Centerpartiet och Folkpartiet som står för dom arbetsmarknadspolitiska visionerna i regeringen. Centerpartiet vill riva LAS och Folkpartiet vill sänka lönerna. Tycka vad man vill om det men dom har i alla fall ett mål. Moderaterna, som i arbetsmarknadsfrågor ÄR regeringen, är däremot tomma.

*****

Media: Läsvärt i både Expressen och Aftonbladet på temat


Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar