lördag 18 februari 2012

På tiden av pinsamma KD

KD svänger om tvångssteriliseringarna vid könsbyte. En fantastisk seger för bland annat Lukas Romson som har gjort ett strålande jobb genom allt sitt arbete för att väcka opinion i frågan. Det glädjer mig enormt!

Det tog KD en månad att utreda och analysera frågan efter det att deras partiledarstrid var över. Att kalla Hägglund för "den liberalare" sidan känns inte riktigt rätt men det var tack vare att den lite mer modesta sidan vann som ett sådant här beslut var möjligt tror jag. Med Odell vid makten hade frågan förmodligen hamnat i samma malpåse som vård av papperslös ligger i.

Igår blev det nästan pinsamt när man såg på Aktuellt.Först står Maria Ferm (MP) och försvarar sin deal med regeringen kring asylfrågorna och tycker det är dags att sätta igång remissrundan. Därefter kommer Caroline Szyber (KD) och opponerar på regeringens långsamma och förhalande handläggningen. Båda två har varit med i den deal som slutits och båda två bär ansvar för regeringens politik på området. Ändå ska det bedrivas opposition på den egna politiken. Det är inte speciellt trovärdigt och framförallt för Szybers vidkommande är det pinsamt.  Detta med tanke på att hon utgör regeringsunderlag och i skenet av hennes eget partis förhalande i frågor som rör människors rätt till egna val här i livet, t ex homoäktenskap och tvångssteriliseringar, så ska hon ju knappast klaga på att regeringen förhalar någonting.

Och under tiden lider människor helt i onödan av rädsla för att inte få sina mänskliga rättigheter tillgodosedda trots att dom befinner sig i Sverige.

*****

Bloggat: Kulturbloggen tipsar, Peter J skriver om samma som jag,

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar