tisdag 7 februari 2012

Moderat anklagar Anders Borg för populism

Alliansfritt Sverige är på hugget som vanligt och bekräftade genom sitt inlägg i morse mina tankar kring Anders Borgs (M) utspel om bankernas vinster. Hela alltet är som ett svagt eko från en svunnen tid och Borgs kritik klingar falskt. Det är nämligen 16:e gången sen 2009 som Borg är ute och gormar kring bankernas vinster men inget har hänt. Populism är ett ord som ligger nära till hands och det är djupt beklagligt att denna tomma retorik tas som intäkt för ansvarstagande av dom som drabbas hårdast av bankernas framfart. Med andra ord folk i gemene man.

Dessutom blir man lite fundersam eftersom Borgs partikamrat, Karl Sigfrid (M), idag är ute och snurrar på SvD Brännpunkt om EU-skatter som syftar till att strama åt för bankerna och finansmarknaderna. Sigfrid slår huvudet på spiket när han skriver:

"En allmän misstro mot bankerna gör det enkelt att med populistiska argument samla folkligt stöd." - SvD

Ja, där står att det är populism att utnyttja den allmänna misstron mot bankerna. Skillnaden mellan den "populism" som EU-kommissionären Algirdas Šemeta anklagas för och den populism som Borg företräder är i så fall den att Šemeta faktiskt har konkreta förslag och idéer om vad som ska göras. Borg däremot är inte ens en utspelsmaskin som slänger orealistiska förslag kring sig. Han bara gormar och babblar om absolut ingenting och utnyttjar populistiskt den "allmänna misstron mot bankerna". Han gör en reinfeldtare helt enkelt...

*****

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar