onsdag 8 februari 2012

Just idag är jag stark kamrater!

Som ni säkert förstår har det inte alltid varit så lätt att vara sosse dom senaste månaderna. Många långa dagar och nätter med funderingar och oro har satt sina spår i hela rörelsen. Hur ska det gå? Kommer vi att återfå förtroendet? Vem ska leda oss?

Frågorna har varit många, svaren har varit mörka. Därför har det också varit naturligt att man söker med ljus och lykta efter minsta lilla tecken på något positivt, något glädjande, en vändning. Det har inte varit lätt och mycket har direkt övertolkats. Jag har säkert varit del i det hela. Att försöka se framåt och att se möjligheterna istället för problemen är sådan jag är. Det smittar givetvis av sig på mitt skrivande. Därför blir kanske det här också en övertolkning, ett litet glädjeskutt utan egentlig grund att falla tillbaka på. Men jag tar risken att falla. Det känns nämligen så skönt att kunna hoppas.

Igår eftermiddag kom en mätning ifrån Skop. I den hade S gått fram med över två procent. "S har gått fram". Sug på dom orden. Känns kraften, lusten och orken stiga. Känn kampviljan komma tillbaka och känn att vinden har vänt. Ja, det är att övertolka, det är att dra för stora växlar på en enda mätning. Men idag skiter jag i det. Vi har gått fram i en mätning på nära nog första gången sen oktober och det är ovanpå allt på bekostnad av borgerligheten. Just  idag är jag stark! Just idag mår jag bra!

*****

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar