onsdag 29 februari 2012

Hur ska borgarna ha det egentligen?

Lönespridningen ökar i alliansens Sverige. Detta har inte borgarna några problem med. För dom är inte jämlikhet något viktigt. Så utvecklingen går i rätt riktning enligt borgerligheten. Men samtidigt blir jag lite förvirrad. För det hela måste ju bero på hur man räknar.

Enligt Fredrik Reinfeldts pressekreterare Sebastian Carlsson ökar ju inte klyftorna så mycket egentligen. Inte om man räknar bort den översta och den understa decilen bland inkomsterna. Och tydligen gör man det i regeringskansliet. Så alltså har borgerligheten misslyckats med sin politik att öka inkomstgapet.

Fast sen blir det ytterligare komplicerat för Anders Borg menar att det är sossarnas fel att klyftorna i landet ökar. Detta trots att det är borgerligheten som enligt uppgift är för att inkomstspridningen ska öka. Att sedan borgarna har styrt landet i snart sex år gör inte saken speciellt mycket lättare att förstå. För hur det kan vara det största oppositionspartiets fel att klyftorna ökar 2012 är svårbegripligt även för någon som mig och jag arbetar ändå med det här med politik på heltid.

Så summa summarum blir då att lönespridningen ökar men bara om man räknar på ett visst, icke moderat, sätt. Att det är bra att klyftorna ökar men egentligen inte. Sist är det regeringen som suttit vid makten men det är sossarnas fel att klyftorna ökar fast det egentligen är bra att dom ökar.

Det ska f*n till att vara borgare nuförtiden alltså...

*****

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar