onsdag 29 februari 2012

Fuskarna kommer att härja fritt!

Ve och fasa nu kommer hela skiten att rasa!!! Ungefär så skulle man väl kunna sammanfatta Alliansen version 2006:s reaktion på dagens uppgifter om att Försäkringskassan vill förenkla VAB-förfarandet. Det var nämligen en av 2006:arnas stora missioner att sätta dit alla luriga och fuskiga småbarnsföräldrar som snuvade alla oss hårt arbetande arbetslinjister på våra surt förvärvade skattepengar. Dock visade det sig att allt det där snacket om fusk bara var just fusksnack. Det låg ingenting i det, det var en påhittad fasa för att skrämma upp medelklassen och det tog inte lång tid innan bluffen avslöjades.Så frågan är hur Alliansen version 2012 ska reagera nu när Försäkringskassan vill förenkla reglerna rejält för dom där hemska VAB:ande föräldrarna. Denna grupp, som för sex år sedan var en hop fuskande myglare, kan väl inte på så kort tid ha blivit änglar allihop? Eller har alliansen med sin tuffa början suddat ut allt fusk som inte fanns? Det går inte riktigt ihop det här.

Om nu dessutom Alliansen version 2012 väljer att tro på F-kassan och accepterar dom nya reglerna så borde ju samma allians välja att tro på andra remissinstanser och myndigheter som sågar deras "hårdare tag"-förslag. Dessutom borde dom tro på dom där skumma typerna i t ex Finanspolitiska rådet eller IFAU som har svårt att se några egentliga effekter på sysselsättningen som kan kopplas till jobbskatteavdraget. Så i logikens namn borde alltså regeringen dra tillbaka även jobbskatteavdragen.

Man kan ju undra vems politik vi har prövat och som visat sig inte fungera. Med tanke på att socialdemokratin byggde det här landet under nästan 80 års tid och borgarna har lyckats köra landet i sank på ett eller annat sätt varenda gång dom fått sitta vid makten så känns Anders Borgs kaxighet lite påklistrad. Man kan ju undra vem det är som fuskar egentligen, småbarnsföräldrarna eller alliansregeringen?

*****

Media: Löfven får förtroende. Reinfeldt förlorar förtroende.

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar