torsdag 23 februari 2012

En får gratulera föräldrarna och önska att det inte är en framtida drottning som är född

Så var "Occupy Karolinskas parkering" snart över för den här gången. Kronprinsessan har fött sin bebis och det får man ju, i likhet med som man gör till alla nyblivna föräldrar, gratulera till. Vi får hoppas att såväl föräldrar som bebis mår bra och att det är ett välskapt barn som satts till vår jord.

Kommentarerna haglar på Facebook och Twitter. Föga förvånande kommer hyllningarna från väntat håll och sågningarna från lika väntat håll. Hur smakfulla dom respektive uttrycksformerna är kan man ju alltid diskutera. Att det är den djupt odemokratiska monarkin som angrips som institution betraktat är helt klart när vi talar om sågningarna. Att rojalisterna vädrar morgonluft är klart det med.

Min förhoppning är att den lilla prinsessan aldrig blir drottning. Jag hoppas innerligt att Victoria är den siste monarken det här landet kommer att ha. Monarkins tid är förbi.

Det mest beklagliga i hela det här är att allting annat skyms av födseln. Att Stefan Löfven igår presenterade sitt nya "lag", med den mycket intressanta "värvningen" Magdalena Andersson, kommer att gå helt obemärkt förbi. Det kommer innebära bland annat att massor av människor kommer att säga "sossarna har ingen som kan matcha Borg, varför har dom inte presenterat någon stark kandidat". Magdalena börjar i en stark medial uppförsbacke. Givetvis är inte detta enbart prinsessfödselns fel men det påverkar betänkligt.

Hur som helst. Den stora fördelen med den här dagen är att man kanske kan få sig en bit prinsesstårta under dagen och det kan ju aldrig  betraktas som fel!

*****

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar