fredag 27 januari 2012

Triangeldrama mellan Fredrik, Filippa och Beatrice

Det har uppstått lite av ett triangeldrama inom borgerligheten. Det märks inte utåt men om man funderar en stund så kan inte paret Reinfeldt ha det speciellt lätt hemma kring köksbordet just nu. För om Fredriks lilla utspel om det "orimliga" i husturns utrealisering av allmän egendom har minsta uns av sanning i sig så lär ju inte Filippa vara helt glad. Lägg där till den tredje beståndsdelen i soppan, Beatrice Ask, och dramat tar en ny vändning.

Beatrice kom nämligen igår med information om regeringens satsning på att skärpa mutlagstiftningen. Regeringen vill alltså ta krafttag mot korruption och det är ju bra. Frågan är bara hur Filippas inställning till det hela är. Hon har ju, tillsammans med Sten Nordin och dom andra kompisarna i Stockholms stadshus, skänkt bort stora delar av den offentliga egendomen i staden och länet. Hur rimmar det med Beatrice och Fredriks syn på korruption?

Förmodligen är det bara ett spel för galleriet. Fredrik och Filippa har kommit överens om att Filippa måste få veta att hon har varit lite stygg på sistone. Detta för att rädda skinnet på maken. Så medan Filippa håller sig undan och vägrar svara på frågor går Fredrik till media och pratar om orimlighet och om att det hela är gamla försyndelser.

Håkan Juholt fick skit för att hans kulbo hade blivit dömd för bedrägeri. Det vore kul att pröva Filippas ärende i rätten. Det kommer ju dessutom att ske för Moderaterna i Stockholms läns landsting, med Filippa i spetsen, är polisanmälda. Sen tror jag visserligen inte att åklagaren kommer att driva det till domstol, att sälja ut landet kan ju inte vara brottsligt med tanke på att det skett i mer eller mindre hög grad i 25 års tid, men intressant att följa blir det i alla fall.

Fortsättning följer i alla fall i triangeldramat. Var så säkra!

*****

Bloggat: Arbetslösheten oroar i Region Skåne

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar