fredag 2 december 2011

Varför bry sig om politiken?

Stoppa pressarna här nu va? Sveriges största parti har förtroenderåd och om detta skrivs knappt en rad. Istället är det ett ruskigt dåligt skämt av en exminister sen tio år tillbaka den stora "nyheten". Inte ett ord om socialdemokratins sysselsättningspolitiska mål, inte ett ord om investeringsmålen för infrastruktur och inte ett ord om politik. Vad i hela friden sysslar kallade journalister med idag?

Politik handlar om människors liv. Politik handlar om att somliga inte får permobiler när dom inte har några ben, det handlar om ungdomars som inte har ett jobb att gå till, det handlar om skolungar som inte får näringsriktig mat, det handlar om riskkapitalbolag som stjäl skattepengar genom lögner och bedrägeri, det handlar om parti som inte vill berätta vem som finansierar dom, det handlar om dogmatiska utförsäljningar av hemvård och allmännytta, det handlar om busshållplatser som ska tas bort, det handlar om värnpliktiga och yrkessoldater.

Men det är inte det som skrivs. Att Björn Rosengren var ironisk är väl ganska självklart. Att han var jäkligt korkad som försökte göra det är lika självklart. Att det är patetiskt att riksmedia inte är intresserade av det politiska innehållet är ännu mera självklart.

Det positiva i kråksången är dock allt det fantastiska arbete som partikamrater lägger ner runt om i landet på att sprida den socialdemokratiska politiken. Igår hade vi medlemsmöte i Helsingborgs AK. Två nya medlemmar kunde välkomnas. Ikväll är det "Sosse-pub" på Bishop Arms på Marina Plaza. Vi ses kanske där?

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar