måndag 12 december 2011

Socialdemokratin är knappast uträknad

I takt med att dagarna går blir det allt svårare för gamarna kring socialdemokratin att hitta nya festmåltider att kalasa på. Istället vevas undersökningar, som säger samma sak som veckan innan, om och om igen. Med lite mer trycksvärta och lite större versaler kan man ge sken av att "yesterdays news" är dagens sensation. En bild är satt och därmed ska den bekräftas.

Dock finns det gott om exempel på att läget inte är så mörkt som somliga vill ge sken av. I Borås till exempel ökar Socialdemokraterna. I en stad med över hundratusen invånare går alltså S framåt. Med andra ord är det ingen omöjlighet för S att lyckas i större städer.

TV4Nyheterna%20Bor%C3%A5s%2022:38

Dessutom bör man erinra sig om att Socialdemokraterna är med i styret i många av Sveriges största städer. I Göteborg och Malmö styr S. Det gör man även i Örebro, Västerås, Eskilstuna, Norrköping och i Umeå. Med andra ord, att S inte kan vinna i storstäderna är fel. Det är något många "glömmer" och det finns givetvis ett syfte med det. Att S inte har egen majoritet och inte kan styra och ställa på samma sätt som man traditionellt gjort är sant. Men att S som samlande politisk kraft skulle vara uträknat är struntprat. 

Läs mer på Socialdemokraterna

1 kommentar:

  1. Håkan har varit i Umeå. Vi hoppas han lär sig av vårt arbetssätt och av vårt sätt att föra fram den socialdemokratiska politiken så att valen vinns i en lite större stad som också är tillväxtstad

    SvaraRadera