tisdag 13 december 2011

Skatte(M)edel

Caremaskandalen rullar vidare och faktum är att det hela blir allt mer prikärt för var dag som går. Att Carema och Moderaterna har tighta kopplingar har sedan länge varit känt utan att några media egentligen gjort någon större sak av det hela. Det hela uppmärksammades framförallt av AiP. Dock som sagt till övriga medias svala intresse. Nu har SVT grävt vidare och det visar sig alltså att Stockholmsmoderaterna köper tjänster av sina kompisar för skattemedel i syfte att hantera Caremakrisen.

Det är inte första gången som detta sker. Nio miljoner kronor har gått till Kreab för PR kring Slussen. Givetvis är det upphandlat men nio miljoner kronor för att motivera något som faktiskt inte beslutades förrän igår? Man tar sig för pannan.

Jag har inga problem med att kommuner använder PR-byråer. I Helsingborg använder sig staden av PR-byråer för att hantera frågan om t ex fast förbindelse över Öresund. Det är en fråga där det råder politisk enighet och det ligger i stadens intresse att skattemedel används för att trycka på i frågan. Men i fallet med Stockholm och den moderata användningen av skattemedel är det annorlunda. Där används skattemedel till att motivera politiskt sprängheta frågor. Frågor som borde hanteras av partiapparaterna och dess medel. Det är Moderaterna som har ett ideologiskt (och personligt) intresse i att Carema får härja i välfärden, inte skattebetalarna. Då bör rimligtvis Moderaterna också stå för PR-kalaset.

Läs mer på Socialdemokraterna

1 kommentar:

  1. Tyvärr är detta bara en av 100-tals skandaler som tystas ner i borgerlig media. Juholt var på löpsedlarna i 4 veckor för något som både moderater och centerpartister också gjort.

    Detta går knappt att hitta i borgerlig media.

    SvaraRadera