fredag 2 december 2011

Skäms ordentligt!

Sverige stoppar hårdare sanktioner mot Syrien. Sveriges utrikesminister Carl Bildt, som var emot sanktioner mot Sydafrika på 1980-talet, väljer alltså att säga nej. Alla andra EU-länder vill införa hårdare tag mot en regim som skjuter med kanoner på sitt eget folk men Sverige sätter stopp. Istället slår vi exportrekord till landet.

Vad är det som händer med svensk utrikespolitik? Under Carl Bildts ledning har vi fått en handelsminister som försvarar vapen- och övervakningsförsäljning till Saudiarabien och Libyen, vi säger nej till palestinskt inträde i FN-organ, vi värnar stabiliteten före demokratiska uppror och nu stoppar vi sanktioner som hela EU står bakom och som Arabförbundet inlett.

Jag mår uppriktigt sagt illa. Det värsta i hela historien är att vi inte ens kan presentera ett alternativ. Det är inte så att Sverige har företrätt någon annan effektivare linje eller kommit med några omtvistade förslag på lösning. Vi säger bara nej. Vår regering, som Fredrik Reinfeldt leder, menar i klartext att Ericssons mobiltelefonförsäljning är viktigare i nuläget än att stoppa den syriska regimen från att mörda sitt eget folk. Exporten måste rulla!

Skäms borgare!
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar