torsdag 1 december 2011

Och så säger du att det inte spelar någon roll igen?!

Eftersom det blev lite diskussion kring förra inlägget om huruvida jag korrekt anklagat borgarna för eländet i Sörmland så får jag väl se till att skriva ett inlägg där det inte råder minsta tvivel om att borgerlig dogmatism kör över medborgarnas vilja, väl och ve.

Det gäller nämligen min förra hemkommun Staffanstorp där hemtjänsten helt ska privatiseras trots att 9 av 10 brukare väljer kommunen som utförare vad gäller hemvården och ungefär 50 procent väljer servicetjänster från kommunen. Allt ska alltså ut på privata utförare trots att en majoritet av alla brukare vill ha offentligt utförd hemvård. Det hävdas ändå från ledande tjänstemän att kundvalsmodellen kvarstår. Det ska alltså vara valfrihet att välja privat men inte offentligt och vad är sådan valfrihet värt? Med andra ord är det företagens valfrihet, inte brukarens, det handlar om. Utöver detta finns det inga ekonomiska incitament enligt samma tjänsteman att göra förändringen. Det blir inte billigare i privat regi.

Man kan också tilläggas att samma "valfrihet" har uppstått vad gäller dagisplatser i min förra bostadsort Hjärup. Där är dom kommunala platserna slut men folk vill ändå in. Trots att det finns kommunala dagis som gärna slår upp fler avdelningar för att kunna ta emot fler barn så säger Moderaterna nej till detta med hänvisning till att det finns privata platser ledigt. Valfrihet var det ja.

Ytterst anmärkningsvärt är det också att det endast är en ledande tjänsteman som uttalar sig. Var är politiken i frågan? Det är den moderata kommunledningen som genomför beslutet med stöd av det populistiska Staffanstorpspartiet och kapade SD-mandat. Var är ansvariga kommunalråden Michael Sandin och Christian Sonesson i detta? Jag har ju svårt att tänka mig att Skånskan inte har sökt dom...

Bloggat: Stort drama hos Kommunfullmäktigegruppen i Helsingborg

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar