måndag 5 december 2011

Många gör det för lätt för sig i S-debatten

Håkan Juholt gjorde ett kanonframträdande i gårdagens Agenda. Han är helt enkelt lysande när han får prata politik. Dessutom tycker jag hela intervjun var väldigt behaglig. För en gång skull fick Håkan Juholt prata till punkt utan att ideligen bli avbruten av t ex Anna Hedenmo. Så beröm till Agenda. Dock finns det andra som kommenterat det hela så jag lägger Agendaframträdandet till handlingarna.

Istället vill jag lyfta fram lite perspektiv på förtroendediskussionen som har uppstått med anledning av den SIFO som Aktuellt presenterade i helgen.

I Dagens Samhälle nr 41 presenterades en liknande mätning. Dock avhandlade denna mätning förtroendet i många fler frågor och frågan till respondenterna var formulerad "vilket parti tycker du har den bästa politiken i olika frågor". Resultatet kan ni se här nedan:


Den här undersökningen är gjord i november och är således påverkad av allt vad förtroendeproblem för S heter. Där framgår med all tydlighet att bilden av "kris" inte är så enkelt som Aktuellt och annan media vill göra gällande. S har fortfarande störst förtroende i en rad frågor och med tanke på att S "bottnar ur" på ca 25 procent i väljarstöd så är det definitivt inte så att loppet är kört inför valet 2014.

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar