lördag 17 december 2011

KD-såpan fortsätter

KD skulle kunna anta en ny slogan. "KD, partiet där Gud roar sig". För det är banne mig helt makalöst vilkan såpa dom har kokat ihop i det partiet. När hela året som har gått har präglats av att alla nya partiledare ska väljas i "öppenhet" så väljer KD att säga till sina kandidater att lägga ner sin kandidatur. Att prata om framtida partiledare sägs dölja politiken. I KD:s fall borde det snarare vara en fördel.

KD:s tid borde vara nu. Äldrevården, deras "paradgren" enligt dom själva, är den stora fokusfrågan och Maria Larsson har väl sällan fått så mycket tv-tid som dom senaste månaderna. Problemet för KD är att dom suttit med vid maktens grytor under fem år och att dom i allra högsta grad bär ansvar för dom skandaler som inträffat i AB Välfärden.

För KD borde det alltså vara en fördel om man pratade partiledare. Fast problemet är att kampen står mellan konservativ korgosse nummer ett, Göran Hägglund, och ännu mera konservativ korgosse nummer två, Mats Odell. Kreationisten Odell får alltså Göran Hägglund att framstå som modern och det är där som KD har sitt problem. Inte att man har två kandidater.

Fast egentligen är det inte mycket som KD kan göra åt saken. Partiet har varit akterseglat i många år nu och Moderaternas kannibalfest på småpartierna kommer att fortsätta. För KD är förmodligen dom enda alternativen att antingen bryta sig ur alliansen och profilera sig själva (som om det skulle hända) alternativt försvinna in i Moderaternas högervinge.

Bloggat: Roger skriver om fler som vill sitta vid maktens grytor

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar