söndag 4 december 2011

Enligt uppgift: "Det här landet är sjukt"

Som jag tidigare skrivit om så går jag och tränar på ett gym här i Helsingborg. Inne i själva gymlokalen är det ganska tråkigt egentligen. Där tränar folk bara, naturligt nog. Det är i omklädningsrummet det händer saker.

Samtalen brukar mest föras högljutt av efterpubertala muskelknuttar och deras lika pubertala hang-arounds men då och då tar medelålders män sig ton och då får man höra diverse mer eller mindre sympatiska dialoger:

Man 1: - Alltså, folk på kommunen, dom har ingen kompetens alls. Man behöver inte kunna nåt för att sitta där och inte göra nått och håva in 40-45 000.

Man 2: - Nä, precis. Det är helt sjukt. Där sitter folk på IT-avdelningarna som inte borde få lov att röra en dator. Folk nära pensionen som verkligen inte kan nåt om datorer alls.

Man 1: - Ja, helt sjukt. Så hade det aldrig fått gå till i ett företag. Problemet är att det är helt jävla omöjligt att sparka folk i det här landet. Alla är så satans konflikträdda. "Oh, snälla bråka inte".

Man 2: Ja, sparka gamlingen och låt någon ung som kan någonting sköta jobbet. Jag känner en kille, han har aldrig pluggat nånting men han har alltid suttit vid datorn. Du vet, Linux, och han är ansvarig på (namn) universitet. Alltså för alla servrar. Det hade aldrig nån gammal fixat.

Man 1: - Nä, det är sjukt, helt sjukt det här landet.

Man 2: - Ja, och sjukare blir det haha...

Därefter säger dom hejdå och den ene mannen lämnar omklädningsrummet. Jag bet mig i tungan för att inte fråga "och äldre människor är obildbara idioter som inte kan någonting alls även om företaget eller kommunen bemödat sig att satsa på utbildning och är jag inkompetent bara för jag jobbar på kommunen och slutligen gäller väl LAS såväl i kommunen som i företag"? Dessutom ville jag fråga i vilken kommun jag och alla mina kollegor måste ta anställning i för att få 40-45 000 kr för att inte göra ett skit. Men, jag lät bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar