torsdag 29 december 2011

En överklassbrud in action med lite rasism och lite klasshat

Slog på datorn i morse och hamnade, föga oväntat, på Facebook. I flödet får man se vad ens vänner har roat sig med under den senaste tiden och en kompis hade då lyckats hitta ett Youtube-klipp med en bloggerska som berättar varför hon hatar svenska killar. Bloggerskan i fråga, Hanna Widerstedt, redogör grundligt i sitt videoinlägg för varför svenska killar är totalt värdelösa och varför italienska, thailändska och ryska killar är så mycket bättre. Sammanfattningsvis, för den som inte orkar se möget*, så är grundtesen att svenska killar är snåla, meckar med bilar, inte tränar och dessutom är vi dåliga i sängen. Ryssar, italienare och thailändare har däremot olika kvalitér som spänner ifrån tre timmars sex pga en god kosthållning till att dom bjuder på middag med 23 000 krs champagne.Jag skulle kunna bemöda mig att bli upprörd. Jag blir alltså, eftersom jag går under kategorin "svenska killar", anklagad för att vara snål, otränad, ful och dålig i sängen. Dessutom meckar jag tydligen med bilar och skickar osmakliga sms där jag pratar om kvinnors genetalier i kombination med diverse superlativ och verb. Beskrivningen av mig som person är väl inte klockren även om jag säkerligen kan bli anklagad för något av ovanstående saker som att vara ful eller dålig i sängen.

Men jag tänker inte bli upprörd. Jag tänker inte heller börja svänga mig med rasistanklagelser. För visst är det rasism vi ser "in action". Bloggerskan Widerstedt har tydligen också videobloggat om turkiska killar med ungefär samma ingång, dvs att hon hatar även dessa, men där har Youtube valt att plocka bort inlägget. Varför det om svenskar ligger kvar vet jag inte och NEJ, Youtube är inte svenskfientliga thank you very much SD-folket. Det räcker liksom att söka på "Pluton Svea" eller "Völund Smed" för att se att Youtube minsann inte lägger sig i nassarnas business.

Vad det i grund och botten handlar om är klasslogik. Widerstedt är av samma skrot och korn som herr ordförande i Nordea, Björn Wahlroos, som gjorde ett helt fantastiskt (dåligt) uttalande i Nordeaaffären tidigare i höst. För bloggerskan Widerstedt kommer nämligen i slutet av sitt hatiska lilla inlägg fram till att det egentligen är helt ok med svenska killar som skickar sunkiga sms och kanske till och med meckar med bilar. Bara dom tjänar minst 25 000 kr efter skatt så är det ok. Då kan man ju liksom acceptera lite mer och sen är dom dessutom per automatik mindre snåla om dom tjänar mer. Det där gamla ordspråket om att det inte är på stora inkomster utan små utgifter som man blir rik på har nog inte Widerstedt hört talas om.*mög är "skit" på skånska

2 kommentarer:

  1. Att Hanna Widerstedt skulle vara överklass är det nog bara du och hon själv som tror (även om jag hoppas att jag kan övertyga dig att byta åsikt).

    Fejkad dialekt, webcam för under hundralappen, urusel engelska och därtill öppet beskriva sig själv som prostituerad? Knappast de karaktärsdrag man normalt finner hos den som har gott om pengar men väl däremot hos människor som har det sämre ställt ekonomiskt men som drömmer om ett liv i sus och dus vilket Widerstedt uppenbarligen gör.

    SvaraRadera
  2. Oj, oj, oj, stackars flicka, 20 år och helt utan självförtroende och självkänsla, med desperata rop på hjälp. Jag hoppas att hon får det och att andra med samma problem inser faran i att på detta sätt lämna ut sig på internet. Hittar andra vägar att få det de behöver.

    /Eva

    SvaraRadera