lördag 3 december 2011

Åt helvete med Torekov

Kung Carl XVI Gustaf. Vår icke folkvalda statschef har som bekant under 40 års tid umgåtts med prostituerade, kokainister och grovt kriminella. Han har enligt ett stort antal källor haft sexuella relationer med andra kvinnor än sin egen fru. Han har låtit sitt livvaktsskydd beslagta fotorullar. Han har utsatt sig själv för stora risker genom att ignorera varningar och råd från samma livvaktsskydd.

Listan på allt från dumheter till rena olagligheter kan göras lång. Jag har som av en händelse precis läst ut boken som är grunden till dagens rubriker i Aftonbladet. "Den motvillige monarken" av bland annat Thomas Sjöberg konstaterar att kungen lindrigt sagt är en stor mansgris och vore det inte för att det finns risk för stämningsansökan skulle jag använda betydligt grövre ord om vad jag tycker om kungen efter den här boken. Om jag har avskytt monarkin tidigare så tycker jag om möjligt ännu mera illa om den nu.

Nu visar det sig, om man ska tro Aftonbladet, att kungen har ljugit. Jag litar inte på Aftonbladet men för en gång skull har dom presenterat källor som kan anses tillförlitliga. Till skillnad från när dom försöker göra svensk politik till en säsong i Big Brother så har dom namngivna och skriftliga källor som styrker deras story. Det är alltså, för en gång skull, kanske så att Aftonbladet inte bara hittar på "as they go". Sen kan givetvis mer kritiskt lagda läsare tycka att jag vänder kappan efter vinden men det får stå för dom då. Källorna är som sagt väldigt klara för en gång skull.

Jag anser, och har ansett under lång tid, att Sverige måste bli republik snarast. Inte nog med att kungen, till skillnad från vad Lena Mellin svamlar om, är en symbol för en djupt odemokratisk ordning. Han är uppenbarligen också fullständigt omdömeslös när det gäller rikets väl och ve. Åt helvete med Torekovsuppgörelsen!


En intressant reflektion i sammanhanget är också att Aftonbladet väljer att släppa storyn just idag när Socialdemokraterna har förtroenderåd. Med andra ord är dom inte speciellt sugna på att toppa med rubriker som "Juholts tal mottas väl ute i landet" eller "Nu pratar S politik igen". Konspiratoriskt eller ej, Aftonbladet vet hur man lägger ut rökridåer och flyttar fokus.

Bloggat: Alla bloggar om Juholt och talet.

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar