måndag 21 november 2011

Ropar man på Östros

Jaha, så satt då Thomas Östros där i Agenda och skulle prata socialdemokrati. Mannen som tillsammans med Mona Sahlin ledde oss till det sämsta valresultatet sen den allmänna rösträttens införande och som enligt Wikipedia tillhör "partiets högerfalang". Nu säger ju Östros själv att vi inte har några falanger i partiet och vi får väl ta honom på ordet. För det han säger senare i intervjun måste man ta på orden och någon form av konsekvens försöker jag ändå upprätthålla.

Östros får en direkt fråga om han har förtroende för Håkan Juholt och han svarar att han har förtroende för verkställande utskottets ledamöter och det beslut dom fattat. Jag är inte mycket för att svara ja eller nej på direkta frågor, jag är ju trots allt politiker och är det något vi är dåliga (eller bra) på så är det att svara ja eller nej. Vi vill gärna linda in det och förklara vårt ställningstagande. Men på just denna fråga, "har du förtroende för Håkan Juholt", så är det av kritisk betydelse att man svarar ja eller nej. Eller rättare sagt, allt annat än "ja" kommer att tolkas som att man inte har förtroende för Juholt och det vet SVT.Det var säkerligen därför man valde just Östros och inte Peter Hultqvist, Leif Pagrotsky, Morgan Johansson, Helené Fritzon, Anneli Hulthén, Johan Persson, Per Persson, Lennart Holmlund, Bengt Silfverstrand, Sven Erik Bucht, eller någon annan som har en "tung" position och stort inflytande i partiet.

Som man ropar får man svar och just nu ropar media på "S-kris" och då frågar man inte någon som ser på saken annorlunda. Det är inte intressant för det bekräftar inte bilden som gäller för tillfället.

Bloggat: Sebastian ger svar på tal och jag håller helt med.

3 kommentarer:

 1. Om Östros hade svarat "ja" på frågan hade han gått längre än vad VU gjort, och satt sig över vad partiets ledning sagt, de har nämligen givit Juholt ett villkorligt fortsatt förtroende, nämligen "ryck upp partiet eller så....", och Juholt har själv givit sig ett par månader att reparera skadan (lite tufft om tid kan man tycka). Det är väl bra om det finns folk i partiet som nu visar lite ledarskap och sammanfattar vad det handlar om - lägg fast en politisk linje som återupprättar väljarnas förtroende för socialdemokratins regeringsduglighet.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle vilja påstå att VU har förtroende för Juholt och att man, om man tar det beslut dom gjort, skulle svara "Ja" på en direkt fråga "har du förtroende för Håkan Juholt". Jag förstår hur du tänker och det glädjer mig att du gör denna positiva tolkning av Östros uttalande. Dessvärre tror jag inte att gemene man uppfattar hans uttalande på det viset.

  I övrigt håller jag med dig.

  SvaraRadera
 3. SVT:s hela hållning mot S har skandalös slagsida till borgarnas favör tycker jag. Och jag är inte ens sosse.

  SvaraRadera