tisdag 22 november 2011

Låt partiledningen leka tysta leken fram till jul

Noterar att Carin Jämtin nu är ute på Socialdemokraternas hemsida och "förklarar" Sven Erik Österbergs uttalande om partibidragen. Det handlar inte alls om någon omsvängning enligt Jämtin utan om en ny taktik.

"Därför sökte vi i år en ny metod för att nå framgång för våra krav. Vi fick med oss moderaterna på att diskutera frågan i kretsen av partisekreterare. Detta såg vi som en öppning från moderaternas sida till att åstadkomma en verklig förändring mot en större öppenhet vad gäller redovisningen av partifinansieringen. Vår målsättning är nu att komma överens i samtal med de övriga partierna kring hur en lagstiftning ska se ut och gå till. " - Carin Jämtin

Jaha, det var ju bra att det förtydligades. Men det spelar föga roll. Bilden är redan satt genom ett ytterst osmidigt hanterande av frågan och jag tillåter mig att tvivla på att denna nya "metod" skulle ha någon som helst framgång. Moderaterna slipper frågan fram till valet och så har dom tjänat på den saken också. Att inte behålla konfliktytan kring denna frågan och banka Europadomstolen i huvudet på M och SD varje gång frågan kommer upp är ostrategiskt och snudd på korkat.

Kan inte partiet besluta att alla som ingår i partistyrelsen ska leka tysta leken fram till jul eller nåt? Det vore rätt skönt om vi partimedlemmar fick syssla med politik istället för brandkårsutryckningar och ständiga dementier och förtydliganden...

2 kommentarer:

 1. Vad i h-e håller ni på med i partitoppen egentligen. Hur kan ni dagtinga om att en lagreglering av privata bidrag inte skall genomföras. Och inte nog med detta, istället släpper ni detta krav på lagreglering mot, att i sämsta giriga kapitaliststil, istället få med moderaterna på att höja partibidraget!

  Det är så j-a uselt tänkt och hanterat så att man inte tror att det är sant. Och just i dessa dagar av turbulens inom partitoppen!

  Så här säger en anonym socialdemokrat som jag är säker på är KU:s ordförande Sven-Erik Österberg:

  ” Men Socialdemokraterna (=S-E Österberg!) förklarar sin ändrade hållning i frågan med att det är bättre att försöka nå en frivillig överenskommelse om partibidragen än att driva ett lagstiftningskrav som inte har majoritet i riksdagen. ”

  Vad då frivillig. Det vet väl varenda jä-l att högermoderaterna inte kommer att säga ett knyst om sina sponsorer! Det är verkligen att ge upp den socialdemokratiska själens grundvärderingar att säga så.

  Nej du Håkan Juholt! Nu får du allt skärpa dig och se till att det är bara du som i fortsättningen har mandat att få uttala dig å partiets vägnar när det gäller för partiet viktiga frågor. Sven-Erik Österberg och andra högersossar skall inte ges mandat att uttala sig i viktiga politiska frågor.
  Du Håkan, väck upp Karin Jämtin ur sin törnrosasömn så att hon får komma ut i dagsljuset igen! Jag vet sen tidigare att hon kan vara duktig på att föra fram politiska ideer i sann socialdemokratisk grundvärderingsanda. Men då måste hon frigöra sig från den högerinfluerade sosseandan som finns inom Stockholms politiska värld (bl.a att tillåta privata vinstdrivande bolag inom välfärdssystemen)!  Bengt Nilsson, klassisk sosse och betalande partimedlem

  SvaraRadera
 2. Förstår att du är förbannad Bengt. Jag har ännu inte sett att det är så att det blir höjt partistöd så jag avvaktar den domen.

  SvaraRadera