lördag 12 november 2011

Lägg ner nu Juholt

Alltså, jag tyckte det var helt rätt av S och V att inte ställa upp på debatten i Agenda där dom klumpades ihop med SD. Men nu får det räcka. Markeringen är gjord, ta fighten, vinn debatten. Det är så enkelt och SVT kommer inte ge med sig. Det är fördjävligt att dom fular sig och inte respekterar det faktum att SD står närmare alliansen men det är inte mycket man kan göra åt saken. Lägg ner, fokusera på väsentligheterna. Nästa fråga tack!


För övrigt vill jag travestera Sten Broman och säga att det som karakteriserar en gentleman är att han kan vara med i Moderaterna men väljer att låta bli.

8 kommentarer:

 1. Vi är på våg bort ifrån blockbildning. Därför kan väl TV göra placeringen friare. Lotta eller ställ dem i bokstavsordning. Jag håller med om att det inte är någon stor politisk fråga.

  SvaraRadera
 2. Men det är ju faktiskt inte Juholt som ältar den här frågan, utan det är du (och jag). Lägg ner själv. (Och om Björn inte hade skrivit om saken på sin blogg, hade jag heller inte gjort det.)

  Och hur kan du veta att SVT inte kommer att ge med sig? Och vilken betydelse har det vad dom tycker? Har du inte blandat ihop SVT och Valmyndigheten?

  SvaraRadera
 3. SD stödjer alliansen ungefär 9 ggr av 10.
  S , MP stödjer regeringen i 86% av omröstningarna.

  Det verkar vara en hårfin skillnad mellan alliansens olika stödpartier om vem som står närmast dem ...

  SvaraRadera
 4. Håller inte med om att det var rätt att "bojkotta" debatten i SVT för några drygt en månad sedan.
  Som väljare, sympatisör, partimedlem förväntar jag mig att få se mina företrädare medverka i en debatt.
  Närvaro Måste vara bättre än frånvaro.
  Placeringen runt "bordet" avgör inte tittarnas bedömningar. De som nu tjänade på uteblivandet var MP och SD. Och det kan väl inte vara bättre...?

  SvaraRadera
 5. Gällande voteringar. SD rösta med rödgröna i 8 av 133 huvudvoteringar. Enough said om den saken:

  http://expo.se/2011/sd-rostar-med-alliansen_3590.html

  Och förklaringar för den som behöver förstå hur voteringarna i riksdagen fungerar:

  http://www.alliansfrittsverige.nu/2011/10/sd-stoder-fortfarande-m-9-av-10-ganger.html

  SvaraRadera
 6. Jag lyssnade på lördagsintervjun med Juholt, och jag har faktiskt kritik. Juholt lät intervjuaren älta bagatellfrågor under större delen av intervjun, först Juholts personliga egenskaper och sedan detta med placeringen.

  När intervjuaren var så styv i korken så att han inte ens skämdes för att fråga "Tror du att TV4 går med på dina krav?" borde Juholt ha klippt av med: "Vad angår det er på SR /SVT? TV4 är ju ett konkurrentföretag till er."

  Men ännu bättre hade det varit om Juholt krävt byte av ämne redan efter en minut, genom att säga exempelvis: "Detta är en viktig fråga, men inte den fråga som radiolyssnarna vill ha svar på just nu, så nu byter vi ämne."

  Hade jag varit Juholt, jag är lika snacksalig som han (och det är inte alltid en fördel), så hade jag säkert lagt till: "Har du inga begrepp alls om nyhetsvärdering? Jag är själv gammal journalist."

  Idén att programmakare i TV ska bestämma hur politiker ska placera sig är fullständigt befängd. Journalister ska skildra det som sker, inte vara aktörer i det som sker. Det har vi sett nog av under Aftonbladets "avsätt Håkan"-kampanjer. Det är en viktig demokratifråga. Det är fel att TV arrangerar partiledardebatter. Det borde partierna göra själva - och sända sändningsrättigheterna till högstbjudande.

  Men det är alltså inte Juholt som ältar placeringsfrågan i tid oc otid. Utan det gör journalister, som tydligen inte kan sitt jobb. Men det är förstås Juholts ansvar att få dem att sluta med det.

  Han borde snacka mindre och långsammare (så hinner han tänka medan han pratar) och vara den som tar kommandot under intervjuerna. Det klarar ju äReinfeldt med bravur. Beklagligt att behöva erkänna, men Reinfeldt uppträder mer statsmannamässigt. Han snackar inte bort flera minuter om "mina tillkortakommanden".

  SvaraRadera
 7. Ola : Hur ställer du dig till att S , MP stött regeringen i 86% av alla omröstningar ?

  Varför gå likt katten runt het gröt ?

  SvaraRadera
 8. Politiken i såväl kommuner som landsting och riksdagen är överens om den stora majoriteten av alla beslut. Man röstar inte emot bara för att motståndarsidan lägger förslaget.

  SvaraRadera