tisdag 22 november 2011

Jag blir också trött på det här partiet ibland

Men va f*n. Skärp dig Sven-Erik Österberg. Först pressar vi borgarna på frågan om lagstiftning om partibidragen i flera år och sen nu, helt plötsligt och utan förvarning, så backar "vi" och ska ha frivilliga överenskommelser.

Varför? Varför? Varför? Att svänga sig med "vi kanske får till en frivillig överenskommelse som sedan eventuellt leder till lagstiftning" är inte oppositionspolitik. Det är så man gör om man sitter med regeringsmakten och måste få igenom något för att landet ska fungera. But here are som news for you:

VI HAR INTE REGERINGSMAKTEN!

Då ska man driva oppositionspolitik, inte vara så väldigt pragmatiska och just då är frågan om partibidrag och det moderata motståndet mot lagstiftning guld värt. Man kan inte annat än förundras hur fruktansvärt ogenomtänkt det ena beslutet efter det andra är när somliga släpps loss. Hur förväntar man sig egentligen att vi som bedriver oppositionsarbete vareviga dag, och som inte gör annat än försöker vinna väljare genom att vara stringenta och trovärdiga i vår argumentation, ska kunna argumentera med kraft och trovärdighet för vår sak när sen Sven-Erik Österberg helt plötsligt utan någon form av intern signal eller debatt vänder på en femöring och skippar ett krav som vi har grillat borgarna med under lång tid?

För att citera en inte helt obetydlig politiker här i Helsingborg: "Jag är så jävla trött på det här parti..."

Det ligger faktiskt något i det.

Media: AB, SVT, SvD

Bloggat: Martin, Peter, Lena

5 kommentarer:

 1. Det är riktigt dåligt att vela i denna fråga. Finns inget sakligt skäl.

  SvaraRadera
 2. "Finns inget sakligt skäl. "

  Moderaterna har lockat med högre "partibidrag" från staten... mer pengar till det största partiet.

  Cash is king!

  SvaraRadera
 3. Har du belägg för att det är så Tomas eller du bara påstår något? Intressant att veta ju.

  SvaraRadera
 4. "Den andra delen i morgondagens KU-beslut är att regeringen utlovar en översyn av det statliga partistödet. Det har inte höjts sedan 2004 och framför allt Socialdemokraterna är nu angeläget om att partistödet ska höjas."

  http://svt.se/2.22620/1.2610568/s_backar_fran_krav_om_lagreglering_av_partibidrag

  Om det stämmer? Ingen aning...

  SvaraRadera
 5. Ja jag såg att det fanns spekulationer från Peter Eriksson om att det var pga någon skrivning om en översyn av partistödet som gjorde att S skulle ha ändrat taktik. Känns klassiskt MP-konspiratorisk.

  SvaraRadera