onsdag 9 november 2011

Dagens uppmaning till Jeanne d´Arkelsten och hennes kompisar.

Igår hände något mycket märkligt. Alliansens fyra partisekreterare gick ut och höll presskonferens om Socialdemokraternas politik. Det är lite anmärkningsvärt att man från borgerligt håll har så ont om egna idéer att man väljer att utnyttja ett relativt begränsad mediautrymme till att prata om någon annans politik. Har man så slut på förslag redan två månader efter att man lagt sin egen budget att man måste släpa fram motståndarsidans dito för att ha något att hålla presskonferens om? Dessutom är det hela talande för hur rädda alliansen är för Socialdemokraterna när man väljer att som regeringsinnehavare gå ut och bedriva oppositionspolitik på oppositionens största parti.

Det man bland annat kritiserade det gemensamma kravet från Socialdemokraterna och många LO-förbund, lagstadgad rätt till heltid med deltid som en möjlighet. Alliansföreträdarna kör samma gamla skåpmat om kostnader och fördyringar helt utan att ta hänsyn till den empiri som finns i ämnet. Nynäshamn införde detta redan förra mandatperioden och det har visat sig bli en besparing. Att sen Ilija Batljan inte vill lagstifta är relativt oväsentligt i sammanhanget. Problemet är ju inte dom kommuner där viljan finns. Där kommer det ju att ske. Men varför ska kommunalarna i Vellinge, Lomma och Danderyd inte få samma rätt som sina kollegor i Nynäshamn? Att man har oturen att hamna i en borgarkommun ska inte innebära att ens rättigheter försämras eller förnekas.

Presskonferensens andra grej var kostnadsfrågan. Alliansen har bestämt att Socialdemokraterna är ekonomiskt oansvariga. Dom har inga historiska belägg för det och dom kan inte påvisa det med trovärdighet i våra budgetförslag heller. Så klassikern "laga efter läge och skriv historien as you go" gör sig gällande med all tydlighet igen när Moderaterna och deras polare är i farten.

Dagens uppmaning till borgarna blir därmed: "Kom med egna idéer och förslag så prövar vi dom mot folkets vilja istället för att snacka strunt om motståndarens budget."


Fotnot: "Jeanne d´Arkelsten" var en av alla roliga historietravestier som dök upp på taggen #stufmoderaternadid på Twitter.


Media: Ingrid Runsten skriver bra i dagens HD.

Bloggat: Göran om meddelarskydd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar