lördag 26 november 2011

Dagens nyhet är...ingen nyhet!

Dagens stora nyhet måste vara en "ickenyhet". Varken SVT, DN eller SvD har någonting om Socialdemokraterna på sina löp och Expressen och Aftonbladet har i alla fall inget direkt negativt. Aftonbladet måste givetvis publicera en ledare med lite resonemang om S, SvD publicerar en debattartikel av Håkan Juholt och hela kvartetten (DN,AB,Exp,Svt) hänger Anders Borgs uttalande om skatten men det är knappast en nyhet som berör S.

Så tänka sig, en lördag helt utan fokus på S*. Ingen Widar Andersson eller Jonas Morian som snackar avgång, ingen Stig-Björn Ljunggren eller Ulf Bjereld som uttalar sig akademiskt om varthän det barkar och inget kommunalråd som har SMS:at. Inte heller har någon gruppledare i riksdagen tagit egna initiativ som rör upp känslorna i partiet. Inte ens en liten opinionsundersökning som inte säger ett dugg syns till.

All publicitet är bra publicitet sägs det. Men i nuläget känns det faktiskt som att tystnaden är befriande. Fokus förflyttas och förändras vilket vi alla har vetat att det förr eller senare skulle ske. Man ska inte ropa hej än men nånstans känns tystnaden befriande.


*Än så länge. Klockan är bara 12.39 så dagen är lång

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar