fredag 11 november 2011

Carema och urinet

Carema väger blöjorna för att se om det går att sitta i dom en stund till. Alltså, Carema väger en nerkissad blöja för om den inte innehåller tillräckligt mycket urin så kan man sitta i en viss väta någon timme till. Våra äldre får helt enkelt acceptera att sitta i sina egna exkremiteter ett par timmar för här finns pengar att tjäna.

Carema försvarar det hela med att man testade ut inkontinentsskydd men den förklaringen är tveksam om den håller. Enligt källor handlar det istället om att hitta den exakta nivån på hur nerkissad en blöja kan bli innan den börjar läcka och först då byta den.

Konsekvenserna av att sitta i fuktiga och urinindränkta blöjor är inte speciellt svåra att föreställa sig. Irriterade hud, sår, lukt, obehag och minsta lilla infektion i regionen lär inte må speciellt bra av det hela. Sist men inte minst handlar det om människovärdet. Tänk dig själv att få veta att du inte är värd mer pengar än en ny blöja i tid. En degenerering av hela välfärdssystemets bärande tanke och en pervers utveckling i ett samhälle som påstår sig bli bättre för var dag som går. Eller har vi gett upp den ambitionen?

Media: Aftonbladet bloggar och Caremas VD försvarar sig. Aftonbladet bloggar igen om liggsår.

Bloggat: Jens Holm visar på hur borgarna väljer frågorna och media tiger still.

Läs mer på Socialdemokraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar