tisdag 29 november 2011

Att höja eller sänka sitt parti

Idag svarar jag och mina två kamrater Yasmine Lundin och Johan Ahlberg på en debattartikel i Helsingborgs Dagblad. Det är slående hur visionslös den moderata partigruppen är och man kan ganska enkelt förstå varför det har blivit på detta viset. Om Anne-Marie Pålssons svidande kritik har ett uns av sanning i sig så är Moderaterna riktigt illa ute. Jag skulle vilja påstå att det är politiskt självmord att kväva sin riksdagsgrupp till intern tystnad. Om inte debatten och diskussionen kan föras bland ett partis högsta folkvalda företrädare så kan man ju undra var den ska kunna föras.

Samtidigt som Moderaterna brottas med problem som på sätt och vis är ganska signifikanta för ett parti i maktställning så åker partiledaren för Sveriges största oppositionsparti runt och agiterar för samhällsförändring. Detta genom starka ideologiska brandtal som inte talar snyftande om hur synd det är om oppositionen utan tvärtom angriper framtidens frågor och utmaningar på ett förträffligt och föredömligt sätt.

Jag hoppas innerligt att Håkan Juholt kommer att fortsätta sina resor runt om i Sverige även efter årsskiftet. Det vore banbrytande om partiledaren för Sveriges största parti valde att tillbringa den stora delen av sin tid ute i samhället istället för bakom riksdagens trygga dörrar.

Bloggat: Region Skåne borde höja skatten.

Läs mer på Socialdemokraterna

2 kommentarer:

  1. Samhällsföränding är det helt klart, ta bara att staten åter tar hand om landets elproduktion till en nota på ca 300 miljarder.

    SvaraRadera
  2. Du kommentera nog på fel inlägg för detta handlade ju inte om el. Men med tanke på vilka summor bolagen drar in på elen varje år så är 300 miljarder småpengar i sammanhanget.

    SvaraRadera