torsdag 6 oktober 2011

Vem är det man har tänkt att slåss med?

Grekland står på ruinens brant och då väljer dess militär att slänga ut ett antal hundra miljoner kronor på att renovera 400 stridsvagnar. Vad Grekland ska med 400 stridsvagnar till att börja med är väldigt oklart, var har man tänkt att använda den typen av vapen, och var man hittar pengar till denna typ av investering samtidigt som folket lider under enorma sparpaket är för mig helt obegripligt.

EU och IMF borde sätta ner foten. Inte en krona till militären förrän man är ur krisen. Jag har visserligen haft synpunkter på hur hela Greklandsaffären har fungerat. Synåpunkter som nu uppenbarligen även Europas finansministrar börjat tala om. Det vore t ex rimligt med skuldnedskrivningar och direkta amorteringar på nominella belopp istället för galna avbetalninsplaner på räntekostnader för skenande lån. Men om EU och IMF accepterar denna typ av utgifter så faller all trovärdighet som funnits kring dessa institutioners roll i det hela platt till marken.

Förtydligande 1: Jag gör inte anspråk på att ha varit först, eller ha påverkat någon finansminister, med mina tankar om Greklandskrisen och lånen.

Förtydligande 2: Man kan givetvis diskutera om IMF någonsin haft ett förtroende överhuvudtaget när det gäller någonting alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar