lördag 15 oktober 2011

Nu får vi städa upp i det här träsket

Stödet för Håkan Juholt är stort bland S-väljarna. Det är bra. Grunden måste ju vara att återvinna förtroendet fullt ut bland dom som faktiskt kan tänka sig att rösta på S. Resten kan vi ju faktiskt som socialdemokrater lägga därhän just nu. Att borgerliga väljare inte gillar Juholt är fullt naturligt. Hur många högerpartister gillade Erlander?

Visserligen är det ju dom som inte röstar på S som Juholt och vårt parti behöver vinna över för att kunna ta hem nästa val men det är tre år dit och jag har fullt tilltro till att Juholt kan etablera ett nytt förtroende bland mittenväljarna. Det bör ju nästan tas som ett sundhetstecken att högern hatar en socialdemokratisk partiledare.

Nu är det oerhört viktigt att hela partiet sluter upp, att gnälliga kamrater fokuserar sin energi på att opponera på orättvisorna och ojämlikheten istället för att snacka Juholt. Den kraft som drevet har haft rent partiinternt skulle kunna  bli som en våg som sveper över Sverige och propagerar för en kraftfull socialdemokratisk förändring av hela det kalla Sverige där vi lever och verkar. Det är dags för politik nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar