torsdag 20 oktober 2011

"Nu drar vi ut på predikarstråt" - Mats, Bengt och Emma

Det ska bli intressant att följa partiledarstriden i KD. Göran Hägglund ställs mot en kreationist, ett "homoskeptiskt" kommunalråd och en högerkristen brud som anser att kvinnas genetiska plats är vid spisen. Man blir lite mörkrädd när Hägglund står för sundheten i en konstellation och man kan ju förstå att han avböjer en duell med Mats Odell. Att debattera mot någon som svarar "det är Guds vilja och makt" på allting är rätt svårt.

Vi har alltså att göra med en utmanartrojka som är emot homosexuella, inte tror på evolutionen och som anser att skilsmässor är av ondo och att politiken måste reagera på frekvensen. Att människor ska få välja själv är alltså uteslutet. I skenet av den vetskapen blir det lite lustigt att detta parti utan problem kan samarbeta med dom som kallar sig liberaler.

Men man skulle också kunna vända på det hela och se det som så att liberalerna kanske inte är så mycket liberaler. Det finns ju rätt goda exempel även bland dessa på hur man vill inskränka människors rätt och där man vill in och peta i människors hem. Lokala förmågan i Helsingborg vill t ex förbjuda rökning i hemmet om man har barn. Då ska du dömas för misshandel.

Egentligen borde jag jubla över att KD går högerut och anammar en extremposition. Det skulle innebära det definitiva slutet för partiet på riksplanet. Men extremistpartier är aldrig bra och med tanke på vilka perversa avarter som tokhögern i USA har avlat fram så hoppas jag givetvis att vi slipper dessa fenomen i Sverige.

Som information kan man läsa på lite om vad t ex katolicismen tycker om skilsmässor, om vad Sharialagar innebär och jämföra det med dom förslag som KD-företrädarna lägger, om hur skilsmässor fungerar i Iran och sen kan man ju se vad den kristna högern i USA anser om homosexualitet.

Och så avslutar vi med en liten sång som en hyllning till dom tre:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar