fredag 21 oktober 2011

Men om detta frågar givetvis inte reportern

Men kära nån. Firma Reinfeldt & Borg får lattja på. Inslaget i dagens Aktuellt är bara pinsamt.

Först står Reinfeldt och talar om "massor av åtgärder baserat på gedigna svenska erfarenheter". Därefter står Anders Borg och påstår att svensk arbetsmarknad inte fungerar när problemet är att det inte finns några jobb och att dom jobb som finns inte kan tillsättas pga att Moderaterna har våldtagit hela vuxenutbildningen. Man blir bara så trött.

Reinfeldt hänvisar till "massor" av åtgärder. Men i vilket sammanhang, vad syftar han på och vilka åtgärder är det han pratar om? Försämrad A-kassa, sönderslagen sjukförsäkring eller sänkt inkomstskatt med 100 miljarder? Och vad har dessa med "gedigna svenska erfarenheter" att göra? När har Sverige vidtagit dessa åtgärder tidigare i historien och när har dessa åtgärder skapat ett "sammanhållet och starkt" Sverige som Reinfeldt talar sig så varm om? Dessa åtgärder har ju slitit sönder ett av världens mest jämlika länder och idag skenar försörjningsstödet, sjukvården blöder och arbetslösheten biter sig fast på "historiskt höga nivåer".

Men om detta frågar givetvis inte reportern.

När det sen gäller Borgs uttalande om att svensk arbetsmarknad inte fungerar så är det bara kvalificerat trams. Problemet är att det inte finns jobb att söka, inte att folk har för trygga anställningar. Hur skapar man fler jobb genom att någon sparkas lättare genom ensidigt godtycke? Alla åtgärder som Borg räknar upp är direkta angrepp på den svenska modell som han säger sig värna. Han vill röra i LAS:en (något han konsekvent förnekar), han vill röra om i A-kassan igen och han vill sänka skatterna. Samma medicin som han redan tillämpat med andra ord. Om han t ex hade använt dom där 5,4 miljarderna som han sänker restaurangmomsen med till att istället anställa 10 000 personer i välfärden så hade han kunnat minska ungdomsarbetslösheten radikalt på ett bräde.

Men om detta frågar givetvis inte reportern heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar