torsdag 6 oktober 2011

Logik är tydligen inte Folkpartiets starkaste kort

Ibland undrar jag hur en del tänker, eller inte tänker kanske man ska säga. En sådan undran får jag när jag läser att även Folkpartiet nu vill skrota Las. Skälet uppger dom vara att det ska vara kompetensen som avgör, inte anställningslängden. I samma andetag vill dom sedan sänka ingångslönerna för unga.

Då blir funderingen, hur logiskt är det att hänvisa till kompetens när någon ska sparkas men ålder när lönen ska sättas? Inte alls är svaret och det är här hela snacket om kompetens, individens frihet och liberalism rasar ihop. Genom att ta en så tydlig ställning, dels för arbetsgivarnas oavkortade rätt att sparka vem dom vill, dels att möjliggöra för arbetsgivarna att spara in pengar på unga människors beskostnad, visar FP att dom inte är något annat en ett rejält högerparti som har tappat allt vad liberala tankar och idéer heter.

Nu var det väl i och för sig ingen som tvivlade på den saken. Dom idealen tappade man någon gång med katederskolan och assimilationspolitikens intåg på FP-agendan men ändå. Det tål att påminnas om den saken.

Jag föreslog namnbyte för Centerpartiet häromveckan. Kanske även Folkpartiet borde byta namn. Folkpartiet Reaktionärerna har jag haft uppe som förslag tidigare. Dags att damma av den gamla klassikern en gång för alla?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar