lördag 8 oktober 2011

Lite viktigare än Håkan Juholts misstag kanske?

Det är som bekant ett jäkla liv kring att Håkan Juholt tänker betala tillbaka dom 160 000 kr som han fått i felaktiga utbetalningar. Brösttonerna som en del borgare tar i med är inte nådiga och tro tusan det. Dom är livrädda för den politiska utvecklingen i Sverige och använder givetvis alla medel som står till buds för att vända den opinionsmässiga trenden till sin fördel igen.

I allt detta skrammel kring Håkan Juholt är det lätt att missa nyheterna om den verkliga politiken. Man ser liksom inte politiken för alla "Se & Hör"-mässiga reportage kring Juholt. Helt enligt plan för borgarna. Men för oss andra, som inte får panikångest eller raseriutbrott över gårdagens händelser, kan det ju vara klokt att behålla skärpan på det politiska. Och gör man det ser man att vi ligger väldigt bra till för att driva en konstruktiv politisk debatt som vi med all säkerhet kommer att vinna.

Vi kan ju t ex lyfta det faktum att Sverige nu återigen får kritik från FN för att inte barnkonventionen är införd i svensk lag. Det är "bara" femte gången som den kritiken kommer. Märkligt kan man ju tycka med tanke på att vi har superdupergulliga KD i regeringen som säger sig värna "dom mest socialt utsatta". Tydligen ingår inte barnen i den gruppen.

Men det slutar inte där. Sverige får kritik på fler punkter än vad FN hade väntat sig. Det handlar bland annat om papperslösa och asylsökande barn. Dessa får inte ett tillräckligt skydd och det är i samband med granskningen av det tilläggsprotokoll som undertecknades 2006, som rör prostitution, människohandel och barnpornografi, som denna kritik framförs.

Regeringen struntar alltså blankt i vad FN säger och väljer att ignorera tillsägelse efter tillsägelse kring våra absolut mest utsatta barn. Det blir i detta sammanhang nästan skrattretande att höra borgerligheten tala om etik och moral. Det är det klassiska scenariot där borgerligheten anklagar arbetarrörelsen för att vara lata och larviga suputer med bristande moral och ärlighet emedan deras egen förträfflighet och ståndaktiga hållning framhålls i uppblåsta termer om gudfruktighet och samhällsmoral.

Det gör mig illamående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar