lördag 22 oktober 2011

Håkan Juholts Sverigeresa och jag är avundsjuk!

Som mina Netrootskamrater har börjat rapportera om åker nu Håkan Juholt land och rike runt för att till och börja med plocka tillbaka dom fem procentenheter som han har tappat i förtroende bland väljarna. Jag ska i ärlighetens namn säga att jag trodde att han skulle tappa mer. Från 20 till 15 procent, med historiens största mediadrev i Sverige, är inte så illa pinkat ändå. Det är definitivt ingen omöjlighet att hämta hem det och sedan fortsätta klättringen mot nya höjder.

En sak som jag tror är mycket viktig för att Juholt verkligen ska vinna tillbaka rörelsens förtroende är att han tar sig tid att besöka dom små arbetarkommunerna. Det får inte bara bli en turné där han besöker dom stora städerna och träffar folk i en rasande fart. För om Juholt ska kunna vinna valet 2014 måste han ha hela socialdemokratin och den samlade arbetarrörelsen i ryggen. Och för det krävs det att han tar sig tid att visa  arbetarkommunens medlemmar i Katrineholm, Alvesta och Ystad att dom är lika viktiga som medlemmarna i Malmö, Göteborg eller Stockholm.

Vikten av att träffa medlemmarna och vinna deras förtroende kan inte nog underskattas. Faktum är att jag tror Juholt skulle vinna på att mer eller mindre släppa allt annat fram till jul bara för att prata på varenda arbetarkommun, S-förening och kvinnoklubb som det är fysiskt möjligt för honom att närvara på. Resten kan han ta på videolänk.

Juholt får helt enkelt göra en modern version av Nils Holgerssons underbara resa och vet ni vad. Jag är nästan lite avundsjuk. Tänk vilken lycka det skulle få vara att få åka runt i alla Sveriges arbetarkommuner och prata politik med kamraterna. Det är nog en av mina allra största drömmar. Jo, jag är avis på Håkan Juholt!


Foto: firmabloggar.se och socialdemokraterna.se

(Bilden är ett montage om någon nu skulle tvivla...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar