måndag 24 oktober 2011

Frågan är vem som egentligen är dum i huvudet

Det är helt fantastiskt att läsa "nyheter" i Aftonbladet ibland. En av nyheterna på löpet är att Anna Anka och Maria Montazami är i "ordkrig" med varandra efter att dom deltagit i Fångarna på Fortet. Okvädningsorden haglar och man misstänker att det är samma researchteam som har gjort faktachecken i denna artikeln som det var i Juholtaffären.

Jag tänker inte bemöda mig att lägga mig i bråket. Dessa självupptagna damer bryr sig nog föga om vad jag tycker. Men däremot tänker jag göra ett konstaterande och det handlar om vem som är dum i huvudet. Anna Anka anklagar nämligen Montazami för att lida av denna åkomma. Men i den diskussionen måste jag bara lägga mig i. Anka säger:

"– Hon är en idiot. Hon går runt och säger ”jag tycker synd om Anna Anka” – hon vet ingenting om mitt liv! Hon är för fan dum i huvudet. Hennes skithus är som min toalett." - AB

Då ställer man sig ju frågan. Vem är det som är dum i huvudet om man säger att ett "skithus ser ut som en toalett"? Ett skithus ÄR en toalett. Det är så infernaliskt urbota korkat att ens häva ur sig ett sådant uttalande att man baxnar. Jag skrattade så att jag grät när jag läste det och man kan ju konstatera att Anna Anka inte har blivit stormrik pga att hon är raketforskare.

Men det känns ju bra att seriös media som Aftonbladet har koll på fejden så att vi andra kan sova vidare i vårt nedmonterade folkhem. Dessutom skriver ju Moderaterna om historien när det passar dom så en kritisk granskande media känns nästan överflödig i dessa dagar av högervindar. Fredrik Reinfeldt hade kanske rätt i "Det sovande folket". Svensken är kanske hjärntvättad men inte är det välfärden som hjärntvättar någon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar