söndag 30 oktober 2011

Först tio, sen sex, nu tre och sist hemske Morgan

Först var det tio procent ner i SIFO, sen var det sex procent ner i Synovate och nu är det tre procent ner i Novus. Problematiskt att S sjunker? Javisst. Katastrof och kris? Tveksamt. Går det att vända? Absolut!

Jag är inte varken orolig eller bitter över opinionen i dagsläget. Som sagt, det kunde varit mycket värre och en stabilisering kring 28-29 procent är inte alls illa. Tvärtom innebär det, som påpekats tidigare, att S har en bra botten att stå på och en plattform att bygga vidare från. Inte för att vi någonsin ska ta våra väljare för givet, den dagen det sker är vi förlorade, men vi kan i alla fall konstatera att ungefär var tredje svensk väljare kan se igenom medias svarta rubriker och borgerlighetens historierevisionism.

Håkan Juholt är ute på turné, vi lokalpolitiker driver på politiken precis som vanligt och media får annat att syssla med än att dra fram mer eller mindre väsentliga historier. Morgan Johansson har seglat upp som något av favoriten att granska. Han gör hemska saker mest hela tiden om man ska tro tidningarna (Aftonbladet kanske ska tilläggas). Nu stjäl han Elsas eftermiddagssol eftersom han följer lagen. Skandal kan tyckas. En politiker söker bygglov. Var är världen på väg liksom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar