fredag 28 oktober 2011

Den positiva sidan av saken.

Socialdemokratin "störtdyker" enligt DN. Från ca 34 procent till strax över 28 nu. Det är tråkigt och inte det minsta förvånande. Men jämfört med SIFO:n för någon vecka sedan där S gick från 35 till 25 procent så är det ju glädjande läsning och jag måste erkänna att jag trodde det skulle se mycket värre ut. Vi är nu tillbaka på nivåer där vi låg i vintras. Med andra ord verkar socialdemokratins väljarstöd vara stabilt kring 25+ procent och det är en bra grund att bygga på. Partiet är dessutom det i särklass största partiet vad gäller antalet medlemmar och i nuläget är det en enorm styrka. Medlemmarna är dom som kan vända skutan och när Juholts turné har nått tillräckligt många arbetarkommuner så kommer det vända uppåt igen.

Peter Andersson och Martin Moberg skriver också om dagens opinionsundersökning och Martin väljer att citera någon moderatbloggare. Denne bloggare svänger sig med att S skulle vara inkompetenta, något som jag inte riktigt köper. Juholt har trampat i klaveret men är knappast inkompetent. Han är mycket skicklig både politiskt och retoriskt. Det visar inte minst dom nivåer som han fallit ner ifrån opinionsmässigt. Hade jag varit moderat hade jag snarare varit livrädd för Juholt eftersom det enda som räddat regeringen på sistone från ett "jätteras" är medias drev och den skeva granskningen av politiken.

Som bekant ljuger aldrig intresset och det finns givetvis en poäng i att utmåla S som inkompetenta. Men det är samma gamla knep som borgerliga företrädare alltid använt gentemot vänstern. Vänstern anses obildad, inkompetent och dum. Dessutom är vänstern enligt samma borgare lat och omoralisk. Same old story med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar