lördag 8 oktober 2011

Är vi ett politiskt parti eller känslosvajande pubertala fjortisar?

Wow! Alltså snacka om ambivalent och nervös rörelse. Ena dagen är Håkan Juholt "king of the bing" och nästa dag "VAR han han vårt hopp". Är det här ett politiskt parti eller en fritidsgård för pubertala fjortisar med känslosvaj egentligen? Shit happens och Juholt har bett om ursäkt. Han har med största sannolikhet inte gjort något med berått mod utan har slarvat i ett ärende som inte är helt lätt att reda ut. Han lär ju inte vara den första i riksdagen som råkat göra detta fel. Eller tror alla domedagsprofeter att Juholt är så urbota korkad att han myglar med en sån sak som hyresbidraget från riksdagen när han siktar på att bli Sveriges nästa statsminister? I don´t think so.

Ulf Kristersson myglar med lägenheter, Annie Lööf kör sponsorbil och myglar med lägenheter, Fredrik Federley åker på bjudresor, Tobias Billström sket i TV-licensen men lovade att betala tillbaka och bad om ursäkt. Alla är borgare och mig veterligen har det gått ganska ok för borgarna dom senaste åren. Det är inte kört på något sätt så snälla rara negativum, sluta vara så oerhört fatalistiska. Ut och snacka med folk istället och var pålästa kring hur saker och ting är ställt. Om någon tjafsar om att Juholt gjort si eller så är det väl bara att kontra med "och du har stort förtroende för Carl Bildt som satt i styrelsen för Lundin Oil under perioden då bolaget nu utreds för folkrättsbrott?".

Så gör som Wiehe och Afzelius sjöng: "Fatta mod, börja se dig omkring, så du kan säg till dina ungar när dom frågar dig, att du var en av dom som stod emot".

Tord är klok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar