söndag 9 oktober 2011

Annons på måndag: 68:an söker redovisningsekonom och revisor på heltid

Mediestormen fortsätter kring Juholt. Barometern, som är råborgerlig, gräver så svetten lackar, Expressen som är lika råborgerlig har väl jobbat med pannlampa hela natten och Aftonbladet som älskar skandaler har haft blåstället på hela helgen. Den svenska offentlighetsprincipen utnyttjas till max och det är ju tur att vi har den. Så att det hela kan komma upp till ytan. Men det är som jag skrev igår lustigt hur man prioriterar sina resurser på nyhetsredaktionerna.

Juholts uppfattning om det hela verkar inte spela någon större roll. Han gick igår ut på Facebook och gav sin syn på saken. Han skrev så här:

"Jag har sedan 1994 lämnat alla uppgifter skriftligen till Riksdagen som ersätter för dubbelt boende. Mitt hem är i Oskarshamn. Jag har varit säker på att jag gjort rätt. Ingen har sagt att jag gjort fel. För en mån sedan fick jag besked att jag gjort fel. Sedan dess har jag gjort allt jag kan för att göra rätt, men förgäves. Igår sa Riksdagen att de inte hade ngt krav på mig. Väldigt förvirrande, trots det betalade jag det kvällstidningarna tyckte jag borde göra. Jag har aldrig försökt lura någon. Är inte felfri alls, men just i den här frågan har jag hela tiden försökt göra rätt"

Om detta stämmer är det ju märkligt. Ingen har sagt något, det har bara rullat på. Vilken uppföljning finns egentligen i riksdagen? Är där ingen form av revision eller internkontroll?

Men vi socialdemokrater får ju försöka lära oss något av det hela. Vi har politiker som sliter häcken av sig för att driva vår politik och i allt detta kaos, som den dagliga toppolitiken trots allt måste vara, är det inte förvånande att en del slarvar eller helt enkelt gör missar.

Därför borde 68:an göra allt som står i deras makt för att förhindra att liknande händelser uppstår i framtiden. Det är dags att anställa en redovisningsekonom, en jurist och en revisor på heltid som enbart ska arbeta med att hålla koll på riksdagsgruppens ekonomi. Det kanske finns men i så fall har vederbörande uppenbarligen inte gjort sitt jobb. Skippa några politiskt sakkunniga eller någon ombudsman och satsa på ren och skär revisionskompetens. Det är beklagligt att det ska behövas men det är hårda fakta. Vi har inte råd med sånt här trams.

Folk bloggar om det hela. Högberg tänker väl lite som jag men jag hoppas han snart känner inspiration igen. Det behövs. Tord är klok idag igen. Britta är inne på samma linje som jag. Stig-Björn har rätt i sin slutsats om att det är skuldfrågan som kommer att vara avgörande.

Media om saken: AB, AB, Expressen, Expressen, DN, intressant i DN (läs!), SvD  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar