måndag 17 oktober 2011

"Aldrig har så många fuskat..." - Om Centerpartiet

"Aldrig har så många fuskat med så mycket i ett så lite parti". Travestin på Churchills klassiska citat skulle passa som handen i handsken på Centerpartiet. Det är helt fantastiskt att så många av partiets ledande företrädare har konstigheter för sig mer eller mindre hela tiden. Några exempel:

1. Fredrik Federleys klassiker att som sitt alter ego Ursula åka på bjudresa och sedan skylla på att det inte var han som åkte. "Det var Ursula" har fått en helt ny innebörd.

2. Annie Lööf fixar och trixar med folkbokföringen och kör bjudbil i valrörelsen. Något mediadrev startades inte, hon struntade i att hon gjort konstigheter och om en borgerlig företrädare inte vill göra en nyhet av någonting så kan ju inte media själv ta ett sådant initiativ.

3. Emil Källström gör en "Juholt". Rent formellt inget fel enligt åklagare men enligt medias logik, och borgerliga debattörers, är det fusk.

4. Eskil Erlandsson, mannen som inte kände för att förbjuda tidelag, är senast in i leken. Han bor i en av riksdagens lägenheter trots att han inte suttit i riksdagen dom senaste fem åren och trots att han har statsrådslön. Detta samtidigt som hans partivänner bor i moderata lånelägenheter och skrubbar på nio kvadratmeter.

Centerpartiet har anammat en nyliberal profil och att "laissez faire" gäller i såväl relationen till statsmakten som till partikompisarna är nästan smärtsamt uppenbart. Att den mediala logiken sedan haltar betänkligt och att partibok avgör hur granskningen går till gör inte precis det hela mer smakfullt.


Och så lite bloggar: Martin är aktiv som vanligt. Peter om Folkpartiet. Anna Ardin visar det numera välkända Youtube-klippet med Jan Helin. Leine om drevet. Första gången jag ser denna blogg, intressant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar