tisdag 27 september 2011

William Petzäll till nästa års bokmässa!

William Petzäll sysslar med utpressning och SD sysslar med smutskastning. Vem som har rätt kan man ju undra. Jag litar inte på någon av parterna och bryr mig inte speciellt mycket för den delen heller. Men man kan ju visserligen hålla tummarna för att Petzäll känner sig så pressad av sina forna vapenbröder att han skriver den där boken som han påstår sig kunna skriva. Visserligen lär han behöva en och annan hjälpande hand i det arbetet för med tanke på kvalitén på det han hittills producerat lär inte boken vinna några priser för skönläsning. Men det där brukar förlagen vara behjälpliga med så det löser sig nog.

Hur som helst vore det riktigt skoj att få läsa vilka "hemligheter" Petzäll kan tänkas avslöja. För även om t ex Peter Johansson har en poäng i att det vore skoj att veta vad t ex ledare Åkesson säger när kamerorna är avstängda så är det knappast så att man skulle bli förvånad. Många av SD:s "hemligheter" är ju inte så hemliga. Vi vet ju att en del av dom är dömda för diverse brott (vilket ju inte per automatik diskvalificerar nån från att vara politiskt aktiv men hets mot folkgrupp t ex kan ju vara "lite" känsligt), vi vet att en del av dom sympatiserar med nazister, vi vet att dom sjunger vit-maktsånger på sina fester och skrattar åt mordet på Olof Palme, vi vet att många av dom tycker att partiet är för mesigt i invandringsfrågan och vi vet att det inte alltid står rätt till med ekonomin.

Så när Petzäll hotar med att avslöja dom "riktiga hemligheterna" blir man ju onekligen lite ömsom nyfiken, ömsom förfärad. Fast vi får väl vänta och se. Man kan ju undra om Petzälls "beroendearbete" där han, förmodar jag, ska arbeta för att hjälpa missbrukare också kommer att sträcka sig till att hjälpa folk att lämna andra dåliga vanor. Jag tänker då närmast på om han ska aktivera sig i Exit till exempel. Det vore ju en god bit på vägen för att nå dithän som Peter pekar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar