söndag 11 september 2011

Två lästips inför kvällen och lite nerskrivning av kvällens Agenda

Måste bara tipsa om två saker. Först är det utredarna.nu som klargör ett par saker om obligatorisk A-kassa. Mycket väsen för ingenting skulle jag vilja kalla borgarna och MP i den här frågan.

Andra tipset är Jämlikhetsandens fråga om vad Lärarförbundet egentligen sysslar med. I det sammanhanget vill jag också framhäva två saker. Först och främst är inget "opolitiskt". Allt är politik och att hävda något annat är som att säga att något inte existerar i en kontext. För det andra är det så här fackförbunden agerar när dom inte förstår sin egen del i samhället. Ett fackförbund som vill vara trovärdigt ska vara socialistiskt, allt annat är en chimär i det kapitalistiska samhället. Det räcker med att läsa lite Branting för att begripa den saken. Fast jag misstänker att rätt många inom SACO har hoppat över just den läsningen.

Sist vill jag bara varna för kvällens Agenda. Anders Borg ska medverka i en längre intervju kring Euro-krisen. I denna intervju kommer Borg att tala om hur oansvariga alla utom han själv och Fredrik Reinfeldt är. Borg kommer även att använda ordet "ansvar" ett stort antal gånger och han kommer att få agera relativt ostört emedan SVT:s journalister framställer hans utsagor som expertutlåtanden och inte som dom politiska och ideologiska framställningar som det faktiskt förhåller sig som. Man gör alltså klokt i att helt enkelt hoppa över hela programmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar