Katastrofsiffror! Jätteras! M-krisen!
Det var längesen vi såg sådana rubriker i media men efter 5,2 procents tapp från senaste mätningen för Moderaterna så ser vi dom nu. Inte riktigt lika groteskt svulstiga som om det vore Socialdemokraterna som tappat 5,2 procent men dock. Fast jag har ju en tradition av att inte kommentera dom där mätningarna och deras innehåll och tänker inte göra det nu heller. Istället lutar jag mig förnöjt tillbaka och läser vidare bland rubrikerna.
Gårdagens rubriker om det interna "bråket" i S har fått många bloggare att gå i taket. Några utnämner sig själva till allsvetande kunskapare som borde få ta över partiet, några är förbannade på att folk har synpunkter på Juholt och Waidelichs budgetförslag och ytterligare några tycker att Carina Moberg gjorde helt rätt som stack ut hakan och röt till.
Jag personligen skrev igår om att jag tycker det är lite märkligt att så många olika saker läcker ut i media som sedan inte verkar vara helt förenliga med verkligheten. Men samtidigt är det väl bra att det är diskussioner i riksdagsgruppen? Folk klaga ju på att alla knep igen när vi skulle ha en ny partiledare. Nu när folk höjer rösten i budgetdebatten så ska en del bloggare lämna partiet. Vad i hela friden är det liksom?
Sen kan jag ju tycka det är lite märkligt att vi måste vänta med att ta vår diskussion i riksdagsgruppen till efter att finansministern har presenterat sin budget. Det är ett problem att vi låter en moderatledd regering definiera reformutrymme. Är vi så rädda för en ekonomisk debatt, att vi köper M-analysen bara för att slippa att bli anklagade, på falska grunder, för oansvarighet, så är vi långt nere på botten av självförtroendetunnan.
Jag träffade en hel del riksdagsledamöter innan riksdagen öppnade och många av dom sa då "vi vet ingenting om hur budgeten ser ut och hur partiledningen tänker (partiledningen läs Juholt och Waidelich)". Och detta var i mitten/slutet av augusti och början av september. Med det sagt är det egentligen inte speciellt konstigt att det blev ett jäkla liv på gruppen i förrgår. Att ställas inför, vad man upplever, som mer eller mindre fullbordat faktum är aldrig bra. Framförallt inte när det handlar om ett dokument som alla ska ge sig ut och försvara i sina valkretsar därefter.
Därmed inte sagt att allt är dåligt, men det finns mycket kvar att önska av beredningsprocessen kring vår budget och där har väl partiledningen också en hemläxa att göra precis som att riksdagsgruppen ska göra sin hemläxa som består av att sluta twittra, blogga och maila till media på sittande möte.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar