söndag 4 september 2011

Kompis Khaddafi och har våren kommit till Israel?

"Avslöjandet" att CIA och MI6 hade täta kontakter och ett välutvecklat samarbete med libyska säkerhetstjänsten kommer väl egentligen inte som någon chock. Khaddafi har varit en polare till väst dom senaste åren och Berlusconi, Sarkozy och Blair hade inte sprungit på röda mattan med honom om inte han var accepterad. En udda allierad men dock, min fiendes fiende är min vän, och som någon sa när det gäller krig, och jag tror det kan sägas om kompisar också, "follow the oil".

Det finns inte så mycket att säga om saken om jag ska vara ärlig. Det är för jäkligt, ett förbannat hyckleri och nu kan man lägga Libyen till listan på länder där västmakternas intressen låtit förfärliga regimer sitta kvar vid makten.

Sen kan man ju hoppas att den arabiska våren sprider sig även till Israel. Det vore helt fantastiskt om det israeliska folket också fick den frihet som dom skulle kunna få genom att erkänna Palestina som stat och därmed bygga upp ett helt demokratiskt Mellanöstern där alla kan leva i fred, frihet och utan förtryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar