tisdag 2 augusti 2011

USA drömmer sig vidare

Uppgörelsen mellan demokraterna och republikanerna i USA gör att världen kan ånga på ett tag till. Genom att skuldtaket höjs kan en ekonomi som till 40 % består av lånade pengar rulla vidare mot en framtid till synes helt utan möjliga lösningar på den gordiska knut som administration efter administration har skapat.

Pengar ska tas från försvaret bland annat. Det är inte en dag för tidigt. USA har utan konkurrens den största försvarsbudgeten i världen och detta trots att världen ser bra mycket annorlunda ut idag jämfört med t ex 1980-talets situation med två imperialistiska supermakter som slogs med varandra via hejdukar så fort dom fick chansen.

Dock blir man lite trött på kommentarer som den i Aftonbladet där det skrivs:

" Uppgörelsen i natt innebär att det inte blir några nya skattehöjningar i USA, något som många analytiker menade var nödvändigt för att komma tillrätta med USA:s jättelika budgetunderskott." -AB

Well, I´ve got news for you Mr. Man har inte kommit till rätta med någonting alls. Det enda man har gjort är att skjuta problemet på framtiden och förvärra situationen. Genom att låna mer skjuter man bara problemet på nästa generation och att tro att ekonomisk tillväxt ska lösa någonting i detta fallet är en chimär. Den tillväxten som skapas tillfaller nämligen i gammal god ordning dom rikaste och endast smulorna som blir över efter kalaset faller ner över det amerikanska folket.

Så det stämmer ju det där med att USA är drömmarnas land. Det är en enda stor dröm. Dessvärre lider det mot gryningen och snart är det dags att vakna upp efter festen. Det kommer bli en rejäl baksmälla. Var så säkra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar