tisdag 16 augusti 2011

Inte trodde jag att det var så illa ställt med Obama

Att Barack Obama har problem är klart. Men att han hade så stora problem som Aftonbladets rubrik antyder trodde jag inte. Att låta som Jan Björklund måste vara bland det värsta som kan hända för en man som setts som världens store frälsare av sina anhängare och som hyllats av stora delar av det progressiva Europa.

Det "lustiga" i sammanhanget är att Obama har gått från att vara visionär och med storslagna målbilder till att inte våga ett dugg. Den totala låsning som skattefrågan har inneburit i USA är egentligen pinsam. När till och med Warren Buffett (märkligt vad rika människor har lätt för att vara sådär lagom ödmjuka) tycker att skatterna ska höjas så borde en man som gör anspråk på "Change" ha mod nog att stå på sig i en för samhällsutvecklingen fundamental fråga som denna.

Man kan också fundera på hur tillbakapressade republikaner, som kört USA:s ekonomi i botten fullständigt, nu kan stå och kritisera den statsapparat som dom själva utnyttjat maximalt för egen vinning. Den amerikanska staten är republikanernas bästa vän och har varit så under mycket lång tid. Ett paradoxalt faktum som antingen säger en del om hur korkade republikanerna är eller hur fruktansvärt cyniska dom är. Att intresset aldrig ljuger står i alla fall helt klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar