tisdag 16 augusti 2011

Dagens citat. Svårare än så behöver man inte säga det.

Ibland hittar man såna där klockrena citat som man bara måste använda sig av. Just det här citatet är varken speciellt djupt eller filosofiskt briljant. Det är bara en "spot on"-notering som förklarar en helhet genom en enda mening. Den som yppat det hela är Stefan Wessmén, teknisk chef för Staffanstorps Energi AB och det återfinns i en artikel i Sydsvenskan som rör den låga nätavgiften i Staffanstorp.

Citatet lyder: "– Samtidigt har vi en ägare – kommunen – som inte pressar oss att maximera vinsten. Det är en viktig faktor."

Mycket svårare än så där behöver man inte säga det och egentligen tar citatet död på all diskussion om privat kontra offentlig verksamhet utifrån ett kostnadsperspektiv. Sen finns det givetvis branscher och marknader där det privatägda näringslivet kan göra saker med större variation och där kreativiteten i produktutveckling m.m blir större om fler aktörer konkurrerar.

Får också ta och passa på att rekommendera Daniel Swedins ledare i Aftonbladet. Ytterligare en klockren inlaga i debatten. Vidare tycker jag ni ska läsa Anna Ardins lysande inlägg i debatten om Tea Party-rörelsen och dess moderata anhängare. Tord Oscarsson påpekar något som många har funderat över. Martin Moberg ger mig lite blogghopp genom att visa på att Centern kommer fortsätta att snurra till det även efter Mauds avgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar